kenape mcm tu??

daripada apa yg aku dgr dr bbrp kwn aku dan juga pengalaman sendiri, aku menjadi takut. takut untuk menjadi lebih serius. somehow aku bersyukur sgt dgn keadaan aku skrg. lebih selamat. lebih freedom. lebih byk gelak. aku suke.

ape yg membuatkan aku ckp mcm ni sbb kebelakangan ni aku dgr mcm2 psl mslh kapel. what's wrong?? ianya bertambah mslh bile kes kapel lame..aiyark. aku xtawla either one of them bosan ke sbb dah terlalu lame. xpon sbb salah sorg curang ke. xpun dah xde feeling2 dah dgn partner. mcm2. 

tetapi, yg menakutkan itu jwpn menjadi lebih stereotaip bg pihak adam ni:

"asyik2 aku je yg mengalah. penat ah"

"dah bosan. tapi xsampai ati nk ckp kt die"

jwpn yg aku dgr dr 'kwn' setrumpet aku tu lak mcm di atas plus yg ni:

"kite maen2 je ngan die. susahla nak serius"

"mak pesan xyah rpt2 sgt"

"asyik2 kite je yg beriye2.."

mslhnye: bile aku bc blog gf die, ia membayangkan sebaliknye. aku membayangkan gf die sgt2 sygkan die. terlalu percayakan die. kire everything dlm blog mmg mention la psl hero die ni. x ke bnda tu dah tunjukkan yg gf die syg actually?? tp gf die blja kt uitm tganu. adakah disebabkan long distant?? mmg aku xphm. complicated sgt kah dorg ni?? dan sng sgt berubah?? rse ske2 nk on off. perlu ke?? tlgla jgn mempermaenkan org camtu. baek2 tapi xhonest. what for?? keje nak safe je ngan sume org. tapi menipu. serious it won't work for a longer period of time. lame2 nanti confirm akan kantoi jugak. last2 ape yg dpt?? dapat sakit ati!!!

hey you!! better be honest!! or else i'll just cut your head without mercy!


bagi aku skrg keadaan long distant sgt2 bhy. kalau masing2 loyal xpe.ni kebanyakan kes jenis x. lagi2 yg kapel lame. kedebush!! goyah je nk tahan lame. byk dah aku tgk jadi mcm tu. so harap2 korg klu de situasi mcm ni sbr2 la eh.kene be more responsible and HONEST!!! itu sgt2 penting. no point nak menipu kalau benda tu dah bertambah teruk. right?? all the best right people?? aku bahagia dgn family dan kawan2 gle aku yg sgt3 understanding. =D


2 comments:

misal said...

ye..knpe ye phak adam sume ckp asik2 ak je yg mengalah?bajet bgos sgt r..hakhak

waney jalil said...

taw xpe..mengong btul.menci3!! =p