grausam!!!

Sie sind so grausam. Ist es schwierig für Sie, um Text oder rufen Sie mich? Ich verstehe das nicht. Man kann nie tat dies, um mich. Dies ist die längste Stille, die ich je hatte. Ich hasse dich! Wie konntest Du...Sie werden es bereuen bald. Dafür bin ich positiv. MORON!

1+2+3 days w/o nothing

i easily can't hear the song from cascada-evacuate the dancefloor on radio or anywhere else because i set that song as my ringtone. normally the same person will call me almost everyday. but today is the 6th day with silence. i just don't get it. everytime i hear this song my mind will go mad. i hate that!!!! so stupid!

unplanned

sunday 27/12/09:

aku, kak long, abg huza dan adil pergi one utama nak tengok AVATAR. at first ingat dorang nak hantar aku dulu g ukm. rupenye aku join dorg gak tengok skali. aku membayangkan avatar ni cam cite mutan yang mungkin bakal membosankan aku. kitorang  sampai sne dlm 1020am. tiketnya kul 1130am. masih lagi awal. so ktorg pon jalan2 masuk dlm guardian, bergerak dari kedai ke kedai. adil lak bile nampak train bermuka THOMAS terus dah xnmpk bende laen. laju je naek. skali rosak pulak. tarik je muke die.huhu...

then ktorg nampak big apple..nyum2. abg huza dah pandang aku dah nak x doughnut?? aku sengeh saja. hehe. aku mcm biase maw alien. bisa membuatkan pemakannya comot tahap cipan. hehe. then aku introduced kat kak long aku makan californian almond. die suke..adil mmg suke la. comel je tgk die makan..hehe

alien..inside and outside with full of chocs


pas dah makan tu ktorg pon gerakla g cinema. excited aku ni nak tgk cte ni. directed by james cameron kan. spe yg xknl ngan TITANIC. klu xknl xtaw nk ckp cane. dari awal aku tgk sampai abes setiap scene die mmg menarek perhatian aku. the storyline was awesome!! incredible!! bile dlm dunia avatar lak mcm colour die mcm glow in the dark. very attractive ok!! aku ske sgt....double thumbs up!! =D

pas dah tgk tu ktorg g lunch kt mcD. aku mengidam prosperity. dah 2thn aku xmkn. xtaw nape. xberkesempatan kot. so ktorg menikmatinya di dlm kete sambil hujan lebat, on the way ke ukm. sampai je aku kt ukm, aku melambai-lambai sedih kt kak long and adil. almost a week aku dgn dorg. agak sedih. rindu...huhu. blk je ke bilik aku terus aku kemas brg. sgt3 pnt. kul 10pm aku dah tido. 

monday 28/12/09:

aku dan rumet merangkap men misal kua. misal ajak aku kua skali g sogo ngan kwn die. aku mmg bosan nak stay sorg2 kt blk so aku mmg ikut die lah. ktorg sampai sogo almost 1230pm camtu. SALES still lg berlambak wey!!! mate aku dh juling...weet2...aku wat xnmpak je. tahan jela iman ni.huhu. aku jmpla kwn misal. nme zaf dan wani. nme sme gak.kembar kan....hehe

ktorg lunch kt food court then pastu ktorg jalan2 kat lua sogo. then ktorg gerak ke sg wang plaza. misal plan nak beli jam. wani de cam vaucer citichain so ktorg try cari. rupenye the nearest act kat berjaya times sq. ktorg pun cari2la yg lawa. tapi diskaun yg de pon still mahal and choices xbyk. so misal pon xjdla nak beli. cian die. dah bersmgt die nak jam. xpe2, nnt kte cari laen k.

pastu, i've found my obsession!!! nikon d3000:


xtaw nape. aku jd minat lak dgn camera dslr ni.. [=


berangan je. pulus tadak. tggu keje la kan. klu aku xdpt ni pon any kind of dslr pye camera pon jdla. skrg ni asal jalan mane2 je nmpk org usung camera dslr sampai masuk dalam mall. jeles ok!!! aku nak jgk. camera sony aku dahla rosak. digital je. lgla aku desperate nak camera. spe nk sedekah duet kt aku?? anyone... uhuk3.... ='[

penghujung hari kami ktorg pon bergamba la...gile2 asenye..hehe. aku suke sgt..

gaya rumet yg nakal...wahaha

meet zaf =D

meet my twin, wani ;)

taken by zaf =p

wednesday 30/12/09:

aku, misal, rudy and akie kua lunch. makan tmpt suggestion rudy. sedap. nyum2. pastu ktorg tgk jam dkt kul 2pm. ktorg pndg each other nak watpe japgi. garu kepale pikir. then ktorg plan nk tgk wayang kt alamanda. so ktorg pon headed straight. dah sampai sane manusia yg pegi tgk wayang punyela ramai. aiyark. mcm2 movie ktorg suggested. last2 tgk cte princess and the frog. best! kartun kan. what can you aspect?? cte die ringan yet very enjoyable. yang aku suke skali character Louise aka alligator sbb die maen trumpet!!! hehehe. comel ok...dhla pewut boncet.. pandai maen lak tu. tbe2 tringat ****. perlu ke?? haha. mmg musical abesla. kua je cinema trus cari toilet. damn sejuk gile dlm cinema tu. rupenye hujan lebat kt lua.. =]


FIN

kenape mcm tu??

daripada apa yg aku dgr dr bbrp kwn aku dan juga pengalaman sendiri, aku menjadi takut. takut untuk menjadi lebih serius. somehow aku bersyukur sgt dgn keadaan aku skrg. lebih selamat. lebih freedom. lebih byk gelak. aku suke.

ape yg membuatkan aku ckp mcm ni sbb kebelakangan ni aku dgr mcm2 psl mslh kapel. what's wrong?? ianya bertambah mslh bile kes kapel lame..aiyark. aku xtawla either one of them bosan ke sbb dah terlalu lame. xpon sbb salah sorg curang ke. xpun dah xde feeling2 dah dgn partner. mcm2. 

tetapi, yg menakutkan itu jwpn menjadi lebih stereotaip bg pihak adam ni:

"asyik2 aku je yg mengalah. penat ah"

"dah bosan. tapi xsampai ati nk ckp kt die"

jwpn yg aku dgr dr 'kwn' setrumpet aku tu lak mcm di atas plus yg ni:

"kite maen2 je ngan die. susahla nak serius"

"mak pesan xyah rpt2 sgt"

"asyik2 kite je yg beriye2.."

mslhnye: bile aku bc blog gf die, ia membayangkan sebaliknye. aku membayangkan gf die sgt2 sygkan die. terlalu percayakan die. kire everything dlm blog mmg mention la psl hero die ni. x ke bnda tu dah tunjukkan yg gf die syg actually?? tp gf die blja kt uitm tganu. adakah disebabkan long distant?? mmg aku xphm. complicated sgt kah dorg ni?? dan sng sgt berubah?? rse ske2 nk on off. perlu ke?? tlgla jgn mempermaenkan org camtu. baek2 tapi xhonest. what for?? keje nak safe je ngan sume org. tapi menipu. serious it won't work for a longer period of time. lame2 nanti confirm akan kantoi jugak. last2 ape yg dpt?? dapat sakit ati!!!

hey you!! better be honest!! or else i'll just cut your head without mercy!


bagi aku skrg keadaan long distant sgt2 bhy. kalau masing2 loyal xpe.ni kebanyakan kes jenis x. lagi2 yg kapel lame. kedebush!! goyah je nk tahan lame. byk dah aku tgk jadi mcm tu. so harap2 korg klu de situasi mcm ni sbr2 la eh.kene be more responsible and HONEST!!! itu sgt2 penting. no point nak menipu kalau benda tu dah bertambah teruk. right?? all the best right people?? aku bahagia dgn family dan kawan2 gle aku yg sgt3 understanding. =D


masa depan

aku dah byk kali pikir. what am i going to do after my graduation?? being as geologist?? aku nak sgt ade pengalaman keje kat offshore. rase2 dpt x?? aku ade chance x?? aku sgt risau dgn alam pekerjaan ni. am i capable to hold the responsibilities as geologist?? am i ready enuff to face the hectic life of working?? gosh.. i'm doomed.

offshore oil rig


somehow i was wondering being as a part tyme musician gonna be so much fun too. why not right?? even aku taw ilmu music aku masih tingtong lg. bru tahap tadika. teori aku sgt lemah lg. tapi at least aku nk ade experience itu. maen in any functions 1st as a beginner. aku mengidamkan utk bermaen dlm orkestra rtm. mpo lagi2 la melambai2 goodbye kat aku. tapi mpyo (msian philharmonic young orchestra) not bad gak. boleh ke?? hehe. erm.. maen kat tepi jalanlah. trumpet pon tadak nak berangan. haha. 

me with baby trumpet. my 1st solo with friends =D


meet the cornet. pernah pakai sekali kt ukm


yup. being as musician will be my backup plan. my plan B. my emergency plan. in case something happened in the future. sudah nekad. tapi, kene bli trumpet dulu. perlu x eh?? aku rase perlu. tapi pulus takde...haihhh... *biting nails*

klu aku jd geologist aku nanti keje department mane?? betul ke aku dah nak keje?? dah final sem cik waney oii. stop dreaming! YOU BETTER FINISH UP UR THIN SECTION THINGY!! itu pon xsiap lagi. tesis aku. takot2! pulau rebak aku tu dasyat sgt. aku dahla xterer. xtawla cane aku nk interpret data nanti. jgn koyak rabak ati aku nanti dahla. uhuk3....

tapi xtawla nape skrg, i keep on thinking about music. during hols i learned basic chord for piano. i watched lots of marching band vids online. i listened to classical musics. lagi2 tyme tu aku terjumpa gamba2 all skul aku. dari 1 jade up until 5 nilam. so much memories! i love my skul! SGGS = st. george's girls' school! apatah lg sggs band sdh berjaya menambat hati aku during f1 orientation. akhirnya aku berbangga menjadi alumni kpdnya. i love my trumpet!!! =D

my batch of trumpet section was 5 ppl. njunna was capturing this pic

from left: swee win, me, vithya, fyfa


my friends and juniors

result:

1. geologist

2. musician

hehe..tingtong. harap2la. jika peluang itu ada. klu aku dah jadi as senior geologist pon aku tetap akan keje as musician. maw2. it's already inside me. my soulmate. my other half. and i will make it happen. tp aku taw mne aku pye priority. but i need effort. need to work really damn hard. insyaAllah. let's break the obstacles!! mari3!!!!

rindu ='[

baru berape jam aku di sini
tapi aku sudah merindui si dia
ya..aku rindu
rindu dgn telatahnya
rindu dgn lwk jenakanya
rindu dgn cara ckpnya
rindu segalanya

meet adil kudil


itulah dia
adil kudil diberi gelaran
cakapnya mampu bagi org yg mendgr
pecah perut
setiap ptg
 melihat telatahnya menonton tv9
wonderpet..pe entah lg
jd channel fav
ben10 dah mengisi waktu pagi
aku sdh pon taw timetable tvnya
tp skrg
aku dah missed suara comelnya
suara nakal
yg mewarnai hidup
kak long & abg huza
jumpa lg ya adil
xoxo



='(




rough note



erm..what's going on actually??
wanna know why
seriously I'm not the right person to ask
totally outsider 
but....
I can't stop thinking about it
well, I won't and never get involved

why they have to get that ending??
there is no other solutions isn't it?? 
that scares me alot
I've seen that before to one of my besties
but in different situations

I was thinking
of this some sort of condition
and I hope it won't happen
because
I'm afraid it will happen at me
if i accept............
hurm, I hope not

I guess he's confused
neither that girl too
maybe because they were too young
in the relationship
not mature enough
to make wise decisions

love
is not about holding hands
it's about trustworthy 
understanding
looking for each other
responsibility
that counts
more than everything

and nothing much I hope
everything will be good
friend.. 
is that suits you??
I don't know 
only that can make a distance
good luck!
not only for me 
but to both of you
=]



happiness will come to you. with god's willing. =]

BEING SINGLE IS FABULOUS!

wanna know y?? yesterday i've just read cleo for this month's edition. long time i didn't read it. for ages. erm, somehow this particular topic attracts my attention very well. totally!! =D




SINGLE AND LOVING IT


that's the title. awesome right?? so for single ppl out there you don't have to feel gloomy, sad, moody, under pressure, feel unattractive etc.. pls do stop! this article helps you alot! and it helps me too. the main point is this is the time for you to put yourself 1st. at that is so true!

now then i realized. you are still young. and yet, you don't even know what's life will be up to later on because...

LIFE IS FULL OF SURPRISES!!!! and damn i like it ok!! =DD





so, what have you say?? think about it...


LIVE LIFE TO THE FULLEST!
BE POSITIVE THINKER!
HAVE YOUR GURL DAY OUT!
MAKE-OVER YOUR SOCIAL NETWORK!
YOU HAVE YOUR OWN VOICES GURLS!

it starts from inside of you. have a good day!! *hugs*


SALAH AKU KE??

to my men2, my besties in png

aku td bru bc blog gadis itu. hrp korang phm aku refer kepada sape. tapi..kenape jd camtu?? somehow aku jd takot lak. salah aku ke??

serious wey, aku xpenah terpikir bley jd camtu sekali. but then y suddenly happened?? aku jd kesian sama gadis itu. lelaki itu tidak patot berkata demikian. dah 5thn dorg berkawan. bkn jangka masa yg singkat kot. very long indeed. aku dpt rsekan mcm mne gadis tu rse skrg. perit kot. tapi aku lak yg xsedap ati. sebab?? ntahla. aku ase mcm sedikit sbyk statement lelaki itu melibatkan aku even bukan indirectly.

aku harap lelaki itu dapat pikir sekali lg dlm keadaan waras. syg ble aku pikirkan blk. don't make such tacky decision dude...

KLWMBC???

sedey sgt. btul..aku nk tgk live! bkn itu je, aku nak taw result! ='[

nape dah xtunjuk kt star sports lg mcm jumaat mlm ri tu?? aku nak sgt tgk. aku ari tu dhla konpius between mwbc dgn klwmbc.

semlm adalah mwbc. berlangsung di putrajaya. kwn aku tqah pegi tgk. sure best dpt tgk live. hujan sgt lebat. kesian aku tgk budak2 tu. xpe, setiap budak band xsah klu xalami benda2 tu sume. normal to us right?? 6 bands participated in this comp: 

3 dari malaysia

2 dari indonesia

1 dari south africa

kesemuanya menarek. aku enjoy. de certain2 part tgk boring, de yg wat aku excited. tgk dorg perform sumpah aku ase cm aku ngan x-sggs banders yg laen cm nak join blk to hit that field!! part plg ske ble skip klas..haih. heaven! lg2 klu dr pg2 dh xmsuk klas. pyela band spirit. wat sectional sume, kene jerit on field. ayat2 check line! check with your right marker! chest out stomach in! kaki pacak! chin up! kaki 90 degrees up! kaki on toes! play louder! dah jadi sebati for 5 yrs peeps...kena marah, tengking, denda, lari 1 round at big field taking our instruments along.. sume tu dh rase. somehow ble pk blk aku rindu zmn2 tu. mne nk dpt dah skrg?? klu kt ukm more on orchestra, bkn marching band. 

aku menunggu-nunggu sek asma utk perform. i'm so excited. aku tgk awal2 dah taw dorg ikut formation utk national band comp. mse aku tgk kt utube xbest. quality sgt low. ni tgk dpn tgk mmg puasla. seyes semart gila! aku dgn eyta msg2 puji sek ni. superb! sek mgs phg pon best gk. 2 2 jenis sek perempuan. sama mcm sek aku. sek men keb (p) st. george. also known as st. george's girls' school or in short term as sggs. go gurls!! hehe

last2 result:        

national category                                                                                                                                      1st: sek sultanah asma kedah                                                                                                           2nd: mgs pahang                                                                                                                                       3rd: st. john institution kl

overall                                                                                                                                                            1st: sek sultanah asma kedah                                                                                                             2nd: from indonesia                                                                                                                                 3rd: mgs pahang

hebatla asma..aku ske. sgt chantek formation dorg. hrp2 jr2 aku dpt blja drpd big event mcm ni so that they can improve themselves gradually. =]

hot news! informer bgtaw:

utk klwmbc                                                                                                                                                    1st: from thailand                                                                                                                                    2nd: from indonesia                                                                                                                                3rd: sek sultanah asma kedah

syabas kerana berjaya mengharumkan nama negara lg..


cantek kan design die...sy maw!

AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM!

                                                                                                                                                                                                                                                                             

SHOPAHOLIC!!

wawawa..aku dapat rasakan yg aku ni recently menjadi manusia ke arah SHOPAHOLIC! damn.. aku tidak BEGITU!! huhu. somehow, sales2 yg bertaburan dgn memaparkan potongan harga sehingga 70% membuatkan otak aku menjadi senget seketika..huh! i wish i could buy the whole store!!! hehehe.

last wed, 16/12/09, me and the gurls (eyta, hetty and swee win) went to qb for sort of reunion. restricted to banders only!!! =D. me and eyta kua skali. before that i msgd swee win as 'wake up msg', in case if she overslept. but she didnt reply. i assumed she already woke up.

we arrived there around 12pm. jalan2 dulu cuci mata. tiba2 aku dapat msg dari swee win yg dia bru bgn. huhu. never mind, still got time left. so we decided to lepak2 inside stores memandangkan kedai2 tu mcm memanggil utk dijemput masuk. otak aku terus teringat confession of a shopaholichehe. aku dgn eyta masuk dalam padini. siap buka 3 tmpt! kt kedai dia 1, dpn kedai dia 1, dorg bli plak 1 tmpt kt tepi 1. total up 3! sales pya psl. tp elokla pon sales 70%. bg aku tgk cm bg free pon xpe. mmg nmpk sgt nk wat clearance stocks. aku msuk dlm kedai die. aku ternampak baju yg aku berkenan sgt tyme nmpk kt prangin mall. it's written there 'we do nothing but good in music'..awww~~ benar itu. tp aku pun xdela pandai mne pon music. sekadar boleh wat sightreading dgn maen trumpet shj. piano?? damn menyesal aku xblja btul2 mse form1. aku dlu mse kt sek aku masuk music club. tyme aku berjinak2 dgn chord. tp disbbkn aku tidak berkenan dgn ckgu music aku tu membuatkan aku tension nk blja lg. so after 3 months i dropped out myself. masukla aku dlm art class. at least aku join band sampai form5 xdela aku tggl trus music kn. =]

eyh2..dh merepek jauh dah aku.huhu. kesimpulannya, aku beli..hehe. mmg puaslah ati aku.mengidam pada waktu selepas raya puase dpt before awal muharam.ngeee. ade less myb ske sgtla. aku ngan eyta kemudiannya mengisi perut dgn j.co. 1st tyme mkn kt situ. baru bka kan. de la sorg mamat ni.hensem..hehe.tp konpius either die tu malay, chinese, chinlay?? haha.mixedla tu kirenye.erm, ktorg order je 2 donut ngan air.kapucino kot klu xslp. last2, hetty muncul..yeay!! dh ber3 dah kami. pastu ktorg jln2 kt jusco. aku lak mencari sort of spray yg sembur kt dalam kete.abah soh bli. pas bli 2 jmp la swee win! cukupla gang trumpeters.....hehe

ktorg jln2, gelak terguling2 sampai stopped kt old town.makanla kami kt c2.keje ktorg: GELAK3!!! tukang badut...eyta r spe lg..hehe. yg selau jd mgsa die..swee win.hehehe. gasak2. xlarat dah aku nk gelak.ble tyme dh nak blk bru eyta nk g blk jusco maw bli vest yg die brkenan pd awal pertemuan td. pilih2 pya pilih smpaila dlm 630pm. dah bli ktorg pon berpecah dan masing2 blk. eyta blk ngan aku, so eytala org terakhir yg aku hugging2 mnja..huhu

pd hari khamis: i did my new hair cut! ngeee. kali ni aku ske ngan gaya die potong. aku just mintak kc pendek sket ngan buat layer cut. ble aku tgk kt lantai bley thn byk gkla rambut ak tertabur di lantai.uwaaa!!! byk kot! rambut aku dh pendek skrg. tp layer cut die aku sgt puas ati. knela rm12. pastu die offer aku ini itu, aku tringin gk. total up rm50. haha.rambut pye psl...

hari jumaat: pg2 aku digumbirakan dgn msg dr bank islam: tandanya duet dh masukla..hehe. terus aku trpikir mgkn ptg aku bley shopping lg..DING!! tgk2 kua jgk aku ptg 2. dkt kul 3pm cmtu aku pun kua. abah aku pyala cri parking mcm naek gle. FULL!! cuti awal muharam lak kan. last2 abah aku wat parking sendiri.dah penuh. guard tu kte xpe. aku dgn lajunye dh xpikir tmpt laen, padini shj sbb tyme aku bli ngan eyta tu aku pasan 1 cardigan ni tp kureng pulus sket tyme. aku pe lg trus cari and luckily still ade. yatta!! and 1 tshirt. xtawla sbb ape, dlm padini sje penuhnya manusia smpai asyk berjln je lggar org.haha.gile2.. nk g fitting room pon kne q up. pdhal de 8 bilik tu.haih..YES pye psl (year end sales).

hari ini, 19/12/09 tgh ari td selepas check2 brg yg nk pack utk blk ukm nnt abah aku ajak teman g beli pasembur. nyum2..saat2 terakhir menjadi penangite.huhu. abah aku lak memberi idea bernas kt aku 'xmo p padini lg ka? duet ada lg kn?' aku dah tersengeh2 dah. and abah did dropped by!! yahoooo! skenye aku. aku cme bli 1 shj, long sleeved tshirt. ckup2la tu wani. bw mengucap sket..hehe. sale maa..20% pon still membuatkan aku jd mereng..hehe. pastu aku blk. slmt aku blk kl esok. klu xblk lg nth brp siri ke padini plak aku nk buat..haha

as a conclusion, sila urut dada bila nmpak sales!! hehe. mcm aku ni bhy. nak angkut je. dhla byk sale kan.mne ley thn beb..=pp

KUAT BERANGAN

aku??
si kuat berangan
mengapa??
sebab itu je yg aku mampu

aku si kuat berangan
pernah berangan utk mendapatkan kaer
sebab
aku taw aku tak kan dapat dia
for 5 years
i've been waiting for him
i know it's hopeless
pointless
tapi itu yg boleh wat aku happy
happykah aku skrg??
owh tedak
dulu ya
gumbira bila dapat on call dgn dia
right mamet??
but now it was my history
tetap menjadi fan nombor 1 anda =]


aku si kuat berangan
utk menjadi pemaen trumpet yg pro
berangan sekali utk bermaen trumpet semula
brsama ex-sggs banders yg laen
trumpet bernombor siri 198887
pemegang T11 di tgh padang
bolehkah??
ak teringin sgt
orkestra..parade..apatah lg marching
those moments
we got sunburned together
our sectional
playing together under sir's conduction
owh..i miss that
tapi dah xmampu skrg
ak rindu zmn sek men ak
aut viam inveniam aut faciam
once a band member always a band member
we must we can we will improve the sggs band
i won't forget all that
aku berangan utk bermaen semula!




my precious times


aku si kuat berangan
berangan utk menjadi geologist yg berjaya
yg capable utk wat keje
seiring dgn marketing skrg
tapi
apekan daya
aku terasa sgt kerdil antara kwn2ku yg laen
mampukah aku??
layakkah aku??
berangan utk bekerja di offshore
berangan utk merasa specialty as geologist
am i worth it for that??
am i ready??
i know the time will decide
but it is already bothering me



gamba2 kenangan freshies


aku si kuat berangan
berangan sekali utk maw 1 fmly aku stay under 1 roof
sdh lama aku merasai kejauhan begini
aku merantau di bangi
abah dan mama di penang
kak long di shah alam
angah di sg petani
sdh lama tidak sekali
aku merindui zaman dulu
zaman kegilaan ketiga-tiga kami
bermaen khemah2
pizza hut, monopoly
tido 1 katil
gadoh2
adek sunyi menjadi anak tunggal my sisters
for 4 yrs i've been through all these
i want both of you
you guys have your own families
i miss my childhood
='[

kak long

angah


last but not least
hurm..
ini pon berangan jgk
=[


gamba ni de kaitan. my besties je yg taw


MAHSURI LEGENDS: PT 3

pada hari selasa, 8/12/09 fieldwork diteruskan di tmpt miza. bleyla ak berehat tgn jap utk menulis pd hari itu. xdela ak tension cm hari sblm tu. huhu..awal pagi ktorg bergerak ke kawasan familiar masa ktorg wt field dulu bulan 6 lepas. ktorg g naek bot berdekatan dgn area awana porto malai. mcm kawasan nelayan camtu. ktorg bersyukur sgt2 sbb prof blnje ktorg nek bot..ngee~~

dak syira tu even bru tadika tp sgt2 berani and kuat. even dok dlm bot die sikit pon xtakot bila bot tu dh mle bw laju die siap duduk kt tepi bot lg. ktorg ni dh takot dh klu2 die trjatuh. tp die mmg berani. ak ske bdk2 cmtu. die xnotty, xmenyusahkan org, dgr kate. bpk die pilot tu. mak ayah die xde g wat haji so wife prof yg jg die. nmpk dorg mmg close. syirah pggl wife pro mama, pggl prof daddy..hehe. cute btul.

miza wat keje kt pulau baru. pulau langgun. pulau ini ternyata lebih kecik dr ak. as usual. tmpt ak mmg plg TERBAEK! huhu. struktur die lebih kurg cm pulau ular gk. and fossil yg ditemui sgt2 hebat. brakiopod, fenestrul, bryozoa.. just say it. prof pecahkan je syal tu berlambak fossil yg ktorg nmpk. hbt2!! prof mmg skela bley nmpk 'anak2' die tu. miza pon bw blkla fossil2 itu. untuk apa?? untuk anak cucu melihatnya mgkn.. =D

abes pulau itu. ktorg bley dikatakan jalan2 gkla dlm bot pada hari tu. best oo.. 1st tyme ak ase enjoy yg amat. lg2 bkn hari ak wt keje.. =p then ktorg dropped by kt pulau kentut bsr @ pulau intan besar. cantek pantainye.seyes! 2nd tyme hati ak berbisik soh turun laut! haha. tp xley gk. cm bese ktorg g menyingkap kt keliling pulau tu, mne kaw yg boleh utk dicerap. while aunty ngan her kids bermandi-manda. ske ak tgk.. sy nk join jgk!! =[[

prof ckp kt cni lbey kurg cm pulau langgun. in fact de sbhgn cm pulau rebak besar.. UIHH??!! tetiba ja nma pulau ak disebut. erm wtever. kt bhgn tepi pulau tu de la cm pulau kecik. tp bg ak cma nmpk bongkah batu yg besar jela. prof ckp kt ak nme pulau tu pualu submarine. ak pon cayela dgn sesungguhnye. rpenye tipah tertipu! cett.. prof pon pndai wat lwk..huhu

then prof ckp utk rini field dh abes..yahoooo!! sonok ak dgr. skali lg, miza sgt bruntung. dhla hari die tmpt kecik, xpanas, xyah pnjt bkt, abes awal. best kot. after that ktorg g pulau beras basah. best gle!! pulau kecik yg ade kedai. semart wey! de banana boat, parachute..sgt terbaek! bdk2 tu ngan prof gi mandi. ak, miza ngan aunty duduk kt tepi pantai bergosip smbil minum coke.haha.. ak sgt ske ngan aunty. sgt baek! ramah, byk die bercerite psl lctrer2 geology.. =p i loike...hehe


cantek kan??kt cni jgk ktorg tgk org nek banana boat..hehe


miza dan saya



ktorg blk awal gkla ari tu. hari yg best.

keesokan harinya, patah blk ke tmpt ak. penat cm bese. g kt tmpt yg ak penah g last 6 months ago..huhu. turun cerun yg curam sampai terkoyak seluar miza. at 330pm ktorg dh nek bot. plg awal dlm sejarah wat field ktorg blk awal..hehehe. dh xlrt kot!

mlmnye pas ktorg pack brg ktorg pun meng'hooray'kan diri g mkn sume. then jln2 smpai ke pantai chenang! dhla mlm2..haha. minyak byk lg wey.. aduyai. terbubuh byk lak. huhu. b4 tu shoppg coklat, ikan bilis tomyam. yum2..hehe

ari khamis pon tiba, 10/12/09. ktorg at last dpt gk tket feri awal tyme 230pm. xyah ktorg nk nganga lme2 kt jeti tu. plg membebankan skali, nk usung luggage tu.aduyai.. berat dgn coklat n BATU!! batu bwk blk sample sampai 12 batu. gasak2! wt lab lgla ak next sem..xpe2. dugaan sem terakhir.

bahekla: i2 sajala coretan2 terakhir kerja lapanganku di pulau langkawi. tidak menarik sbb ini bkn vacation! huhu. xdpt ak nk memanjakan diri dgn pantai2 yg memutih itu..huh! xpe2..nxt mgkn..hehe..chow~!! =DD


ni la pulau rebak besar ak tu.. =]


MAHSURI LEGENDS: PT 2

mari bersambung..hehe

pada hari isnin, 6/12/09 pagiku dimulakan dgn aktiviti kerja lapangan di kawasan aku iaitu di pulau rebak besar. before tu ktorg gerakla awal sbb nak catch up bot kul 815am. unfortunately otw tgh drive prof call ktorg ckp die ngan fmly xsmpt klu nek bot 815 tu..aduyai..xpela. trpaksala ktorg tggu dkt sejam kt parking lot utk ke pulau tmpt research ak tu. huhu..ak tak tau nak watpe time tu. nak study pasal tmpt ak dh xlarat dah. bosan ak nak tgk peta kawasan ak yg bsr kedabak tu. miza lak on call ngan bak. ak?? xkan nak on call ngan w?? teeet!!! hahaha.

around 9am prof pon sampai bersama fmly. ak ngan miza terkejut bila ada 2 org kanak2 ribena kua dr kete prof. it can't be! prof xde anak2 kecik. bila ktorg jumpa kt pondok guard tu only then prof introduced kt ktorg. prof bw wife die, anak bongsu die yg bru 15 thn and lg 2 org bdk2 kecil adalah anak sedara wife. sorg dak pompuan sorg lg dak laki. dak pompuan tu comel sgt.. seyes. nma basyirah. pggl syirah@adek. terase ak dgn pggln itu..haha

wey..penat nak mampos itu sudah ternyata ak ketahui sebelum ak sampai ke langkawi. pe tak nye, sblm jumpa outcrop dah kena kerah naik turun bukit. siap anak sedara prof yg laki tu klu xsilap nma faizal pon ckp: ini bkn jungle tracking, ini tracking the jungle..hahaha. ak gelak je dlm hati. klu bley nak gelak je kuat2. kesian ak tgk bdk2 ni ngan wife die kene ikut sekali redah hutan. penat wey. almost an hour before sampai belakang pulau tu. sampai2 pantai ak dh penat. cane ak nk wat keje nnt?? dah tercungap2 ak ingin mendapatkan bekalan oksigen secara pukal.


hutan yg penuh cbrn.. =[


around 3pm seyes tenaga ak dh abes sepenuhnya. TOTALLY!! nasi yg bungkus hanya mampu ak jamah setakat 2 mulut je. xlalu. dan xlarat. exhausted! otak ak dh dehydrated. ape yg prof ckp ak dh jd xlrt nk dgr. xboleh nak masuk pape dah. kesian x kt ak?? btul wey. ade 1 tyme ak ase cm nk muntah pun ade. dhla wt keje kt tepi air. bermain dgn air laut and pasir. sgt memenatkan dan memberatkan kaki sampai seluar ak pon trkoyak dgn baek sekali di bhgn lutut. trbaek! selamat pkai tight. ak tyme cme mengidapkan air teh o limau ais x pun sirap ais. xtaw nape.dahaga yg amat. tuhan je yg taw betapa seksany ak wat keje tyme. lgla melihatkan kerenah bdk2 tu mndi. maw je hati ak ni nak rendam sekali. best kot! pedulik ape klu beg ak basah. ak dh xlrt nk wt field. PULAU REBAK BESAR memang tmpt paling kejam pernah ak lawati!!

otw balik ke jeti kt pulau tu, rpenye jln blk jauh lebih dkt dr awal2 ktorg naek bkt mcm nak mamps itu. dh tersengeh ktorg bila nampak marina dari jauh..weehoo~!! suka3!! bdk2 tu pon dh melompat2.. ak ngan miza berjalan sme2 ngan syirah..eeee, geram tgk die. very cute! sampai ak amek gamba die pon dlm penat pon die smpt senyum. ske ak tgk die. wt adek angkat bley?? akak xde adek syirah.. =pp


kamu cute wokeyh!! =]

MAHSURI LEGENDS: PT 1

alright then, now i'm going to tell you about my journey living in langkawi island. miza and i took a ferry about 830am. before that pakcik dollah, a good friend of my abah had fetched us from home to the jetty. during that tyme my abah wasn't around. he was in kl having some sort of seminar. we arrived at jetty around 8am and because we went there early, so took the 1st ferry which is been scheduled around 815am. =] gut. we went inside the ferry and as usual we were like strangers for others. reason: the rest are foreigners peeps!!! haha. normal.

we went there around 1115am. a bit blur, don't know what to do 1st. miza decided to call k.rasa asking directions heading to her house while i was looking and searching for car rental. 1st: i'm asking for the auto. hell no to manual. totally forgot the functions of clutch etc... ade ke patot die suggest kt ak soh gune kia?? ingt ak besaq ka nk bwk?? ish3....at last 2nd: he suggested me to use wira. pheewh...good choice. both of us kene ketuk for rm110 per day so total up became rm440. =[[

after we put our bags inside the car then we need to go to lgkwi geopark's office to search for k.rasa. but then, we noticed that the indicator for petrol really showed straight to E!! bengong pya rental. nak bg sewa kt org xley isi minyak sket ke?? how nice. then we searched the petrol station mcm nak gle. couldn't find any of it. damn! then k.rasa called us. miza asked her where is the nearest petrol station. at last we found petronas. so waited there after awhile and followed k.rasa's car to her place. her apartment was purple in colour. we went upstairs, 2nd floor, we went inside and showed our room. it was nice. she gave the key to miza and she went to her office back. take 5 for awhile then we went out again to have our lunch. we went to langkawi plaza...at pekan kuah. i don't even know the exact name. we went up to food court to have our meals there but it wasn't taste that good. nicht gut. huhu. then we just felt damn tired so we straight away went home.

i messaged our prof telling him that we already arrived there. miza and i just sit back and relax ourselves watching badminton cup that been held in jb. while miza was very hard studying langkawi's map to get the directions to pantai chenang. around 5pm we decided to go out and get to know the road so that we don't get clumsy for tomorrow morning. we went out, drove the car all the way to pantai chenang --> not using short cut! it was long dude.. almost 40 minutes to reach there. oh man.. it must other way to go there. so we turned back and just followed the signboard. it was shorter, easier. no need to go along the dermaga road or something. so from kuah i drove again heading to pantai chenang using new way and totally it was fast. ok. passed on that. then we saw night market somewhere where. we stopped by and bought something for our dinner. how coincident. i saw zulfa!! hehe. i screamed her name and she got shocked. she came there together with her fmly. we talked for awhile b4 going back. after we reached home we prayed and straight away ate! hungry oo... 3 hours straight driving. i packed myself for tomorrow's adventures and i'm sure it's gonna be tougher than usual. =]

ME AS A PENANGITE =D










aku meletakkan gamba ni sbb kejadian 2 ari yg bkl ak cte kt bwh byk brkisar di sini..so enjoy ya..*wink2*

yatta!! aloha...dh lme ak xpost kt cni.. a week i guess. i went back from langkawi last thursday around 530 pm. after that my abah and i rushed to sg. nibong to send my friend, miza back to ipoh. it was a great journey afterall. later i'll post my scheduled fieldwork k..

after we reached home, only then i sit on the sofa, trying very hard to take a deep breathe. serious shit i was tired on that moment until i forgot to take out my luggage out from the car..haha. i'm so glad that i finally reached home safely. paling penting tempat ktorg stay which is kak rasa gave us souvenirs from langkawi geopark..yeehaa!!


siap ak ltk skala lg..hehehe


ok..skrg cite psl ari jumaat: 11/12/09. ak bgn lmbt seperti biasa. then around 11 something kwn ak ni weed msg aku. trkejut gk dh lme xcontact ak. ingt dh xmo contact dh..huhu. ak pon melayan sajala msg die. suddenly die ckp die kat PENANG..WHAT???terkejut cipan ak bc msg 2. motif die dtg cni?? i was freaking shocked to death. i've never crossed my mind that he has already in here. die ckp nk jmp. ak tyela npe dtg cni. xmgkn holiday. and ble mase lak die de relatives kt cni?? DING!!! rpenye sedare die kawen ngan org cni. ok, prob solved. ak pyela tye die fmly sume stay mne. pyela die salah terang kt ak. at last around 315pm ak kua umah w/ my parents utk nk g jmp die. mule2 die ckp kt georgetown which is it was weird sbb die mentioned dorg stay kt pearl hill villa. die ckp hill pon dh taw no way tmpt 2 kt georgetown. tang mana lak georgetown tu ada bkt...hehe. nvm, outsider people. =p. pastu die ckp tg bungah. abah ak mmg bwla sampai situ and mmg xjmpala. ak kol die then die ckp die jmp kt petronas nnt. ak cme nmpk carltex je. erm. bley tye btul2 rpe2nye die kt tg tokong. mmg dh jauhla ak masuk.aiyark. so abah ak pon patah blk g kt tg tokong n bru nmpk kete die kt petronas tu. ktorg kua dr kete and he met my parents. salam sume then ak pon follow die. abah ak grk dlu. ak dlm kete die kemain gelak sbb die slh ckp. haha.

tyme ak smpai dkt 430pm. sejam dr umah ak. jam pnye psl. weekend kn. tp ni mmg jam dsyt gkla. ak de tye die taw x gurney plaza. nnt sng tggu kt c2 tp die xtaw. xpela. trpksala ak melajakkan dri ke dlm.slmt xsmpai bt. feringhi. hehe. die xckp awl2. nnt around 7 die kne blk sbb mlm de akad nikah sedare die 2. klu ak taw awal2 dh ktorg jmp. xdela die kelam kabut nk blk kn..hurm, so ak at 1st xtaw nk bw die g mne memandangkn left a few hours more je. so i've decided to go to queensbay (qb).  die act tkot nk blk nnt sbb tkot lpe jln. so smbil jln start je dr grney plaza tu ak aja die, soh die ingt landmarks cm2. nnt sng. lgpon jln str8 je smpai qb. then stop kt dpn umah ak utk nk tnjuk mne umah ak then pusing blk g qb. b4 that he was amazed with the buildings sbb die kte nmpk cm oldskul. he did mentioned that penang is like a 2nd singapore!! haha. taw pon die. b4 ni ak cte die ckp ak made up stories.. esp dkt beach st. ble die nmpk bgnn standard chartered. dh smpai qb ak tmn die mkn die ckp xmkn lg. ak mkn t0myam je. b4 tu ak dh mkn steak made by my mama. dh mkn kt c2 ktorg jln2 kjp kt dlm qb tu then kua trus dr parking. ak bw die jln2 kt tepi pesisir pantai smpai kt seagate. dh kt byn lepas. jam pon dh 615pm then we rushed back balik then die anta ak blk. ak pesan kt die blk leklok risau gk ngan dak outsider ni. dh smpai umah ak rht2 jp then die msg ak ckp jln tgh msg dkt ngan feri cm2. kesian lak. smbil2 tu ak bg directions n die trus kol ak. de gk die trlepas jln tp slmt die pndai pusing blk. finally around 730pm die smpai villa. huh. selamat jgk bdk tu blk. so that's the end for that day. ak jd part time unofficial tourist guide. sori gmba die ak xley upload. bahaya!! hehe

yesterday, ari sbt. ak kua ngan kwn ak, praktikumate msa kt m3x dlu.

namanya fatin wahida

kami brjmpa kt dpn lot padini. OMG!! sales are everywhere ppl!!!up t0 70% ok..mau juling mata ak..i saw $$ almost everywhere. at last we ended up buying l***r**s. hehehe. b4 dat kami g nek atas beli mvie tckets, bru nk p tgk new moon...rpenye fatin pn xtgk lg..yes!!!!!! de gang rpenye. ingtkn ak je makhluk peminat twilight yg plg lmbt menonton. hehe. so we bought the ticket at time of 425pm. tyme 2 bru kul 115pm. maseh awl. so ktorg decided g mkn dlu. at kenny's. ak cm bese mkn 1/4 meal tu.fatin makan spageti with desert yg sggh mhl 2..haha.gasak2. skali skala kn. no hal la. pas mkn ktorg jln2. looking for purse. i wanted to buy it tp still xjmp yg btul2 berkenan. so we just kept on searching and searching smpai jam pon almost 420pm. ktorg pon trusla nek atas went inside the cinema. it was fully booked. hell ya!!! cte dh lme pon still fully booked. mmg superb! mse tgh tgk tyme, part jacob took off his shirt i was like wanted to bite fatin's shoulder.. arrrrrrr. i'm roared. hahaha. u'r so looking damn dashing with that 6 pack. can i touch that?? =pp. edward kdg2 hensem kdg2 tgk cm nk mati pon ade. ya i know he's damn vampire but act he's originally pale and his hair is just like a mess!!! eeuwww~~ go jacob go!! im in team jacob.. who's with me just need to shake ur boom2..haha. my madness dh dtg finally.

abes je tgk ktorg jln2 then kt kaw tgh qb 2 de breakdance. sort of. kami pon tgkla sat. it was awesome. de yg cam MJ pon de. nnt ak nek atas stage wt moonwalk kang curi dorg nye greenlight lak kn. so xnkla. =p ak ngan fatin pon truskan kegilaan dgn mengambil gmba kt lua dpn qb 2. the decorations was nice. act kt stage dorg tu lg la.cm wat umah with lots of christmas trees. cantek2 and very tall. last2 ended up with a few pics outside the qb..




tamatlah sudah ceritera for a couple of days ago. nanti akan dtg cte psl LANGKAWI!!! =DD



MY FRIDAY....

hye peeps...ak even dh ngantok skrg tp still lg rase nk update blog ni...tp nothing muchla...cuma nk share ape yg ak dh buat throughout the day.

disebabkan keadaan last minute yg suddenly konpem lak pegi langkawi ahad ni; 6/12/09 membuatkan ak jugak kelam kabut untuk menyiapkan persiapan kerja lapangan ak. so pd hari khamis lepas aku dgn lajunya mengajak abah ak utk g bli tiket feri. xbeli awl2 xpasal2 je ak x g wat field...huhu. alhamdulillah ak nnt akn pegi ahd pg dgn ak bli tket blk skali utk open date. sng sket..in case trlmbt atau trawal blk bley chow trus..haha. well, that's fine.

on that time act we were having trouble utk nk stay mne tyme field nnt. awana porto malai ku sudah jauh melambai-lambai dgn berkata goodbye! cdey.......... xpela. dh xde rzki lg nk stay situ. tp k.emma, org kuat kt c2 ckp nnt ble ktorg smpai sne gtau kt die.. hang out mgkn.. nnt kami pa habaq kt k.emma naa...hehe. at last mslh 2 dh disetelkan.de jgk tmpt kami nk stay. thx to u k.rasa... =D

berbalik kp TJUK ASAL --> jumaat wokeyh... aduyai..ok2. ak nk cte psl ari jmaat la ni..rlx k..hehe. ak pg2 tadi bersiap lalu merempit brsama abah ak ke kedai membeli stationary..pita pengukur..kanta..sharpie..sume siap. last skali ak g print peta litologi ak a.k.a peta geologi ak. al maklumla ak xde peta geologi disebabkan struktur pulau ak yg sgt3 'MUDAH' itu..huh! serta log2 sedimen ak. abesla perkara psl shopping ak td. ak trpksala buat suma 2 arini sbb abah ak td kul 530 kena gerak ke kl de keje esok. so trpksala dibereskan sebelum abah ak pegi. klu x ak nk pegi nek ape?? don't ask bout car baby...sensitip!!! huhu..hrp2 ak blk langkawi nnt dh siap..

abah ak skrg pon dh smpai kt umah kak long ak kt shah alam. alhamdulillah.. selamat semuanya. good. esok kwn ak miza dlm tyme mghrb cm2 smpai png. later ak nk p amek die. luckily kwn mama ak available utk tlg amek. dh abah ak xde kn...erm, agk susah jgk ble byk bnd happened all at the same time. ding!! xpe..mslh tu pun dh setel. ak act sgt sonok rini sbb ak dh xsdey rkn2 baek ku!! ak ulang: --AKU DH XSDEY ARINI!! yahoooooooo!!! happynye.. seyes.. sengeh smpai telinga. xtaw npe. i feel so free and fresh! thx to my beloved frens smlm sbb bg kata2 smgt kt ak. i luv u guys.. korg je yg phm condition ak skrg. mslh yg berbelit2..melibatkan ak sbg seorg pmpuan yg sgt berat mulut utk brckp benar dgn seorg lelaki dgn bhgianya melayan 2 perasaan. haha..gile2..smlm ak pyela down nk mamps..cm nk nanges pon ade..rini ak dh x..tabah n cool je. what for ak nk pk psl die?? no point..right gurls?? 

haa..de 1 bnd lg. td ptg almost 5.50 pm area umah ak wat fogging..aduyai. 1st tyme ak xperience fogging kt umah ni. klu umah kt macallum street ghaut 2 mmg ak dh bese. umah ni ak blum kne lg ngan fogging ni. ak ngan mama ak lepak kt parking lot; brdiri kt carpark abah ak smbil memerhatikan umah ak disembur dr tgkt 5. tringt ak kt kdo ble ak sesak napas kua lambat dr blok ak. hmpir nk biru gkla muka ak tyme 2..huhu. klu de kete abah ak kt c2 bleyla lepak2 kt dlm. xdela asyk sedut je asap 2...pening tu. tp selamat it wont that long. around 6.20 bhgn blok ak dh setel. pastu dorg move on to blok b lak.

mlmnye..i had my dinner with my mama while watching anugerah skrin.. omg!! apekah?? tema 2 okla arabian nite..tetapi: pengacaranya....bg ak td merupakan award yg plg membosankan n dorg merepek dgn sgt byknye.. bg ak dorg dh ok klu ckp straight bhs melayu je w/o slang arab sume cos it sounded very odd n weird. who's agree with me?? huhu. overall ak xkomen papela bout the winners sbb bg ak yg mng 2 sure hbt based on criteria yg juri dh tgk. tp act ak nk talentime mng. nmpknye wayang yg mng byk. mgkn cte tu best. ak je yg xtaw. drma lak erma fatimah mng byk. good job n congrats! 

semasa ak menaip blog ni di awal perenggan somehow ak dikejutkn dgn suatu pggln...teeet!! bg spe yg taw sure korg taw spe yg kol ak. ya, itulah orgnye. mmg chipsmore. rase nk kol kol. rase nk wt bodo wt bodo. wteverr! ak melayan saja. ikut ati ak mau je td nk ckp str8 4wd trus tetapi ak dpt kol dr abah ak dok waiting. so trbantut. ak g la jwb kol abah aku. td around 1 am die kol blk. mmg ak dh xde mood dhla nk cte. xpela, ak ase mmg xyahla cte kt die. de je bnd yg halang drpd ak nk ckp. lgpon ak dh ok skrg. hope so.. so klu die xnk kol, xnk msg ak pn dh xkesah. sbb: AKU DE BYK LG KWN2 BAEK AK YG ALWAYS BE MY SIDE. I SHUD BE THANKFUL 4 THAT..terima kaseh kwn2.. korg byk memulihkan ak drpd mslh jiwa ni... =]

so korg..jgn sdey2 taw. jgn jd cm aku..mudah gloomy, trbawa-bawa dgn perasaan yg nth pape. haih...i shud focus on my fieldwork right now. at least ase kurg beban sket sbb field kali ni just 3 ari je. hrp2 xtruk. klu xtruk pon ak nk bnd ni abes cpt2. sbb ni adalah last field ak sbg pelajar ijazah srjana muda....yihaaa!!! praying for me k ppl..

ok rakan2..i'm off to langkawi from this sunday to thursday i suppose..doakan keselamatan ktorg eh..nnt ak update lg pas blk dr pulau lagenda itu ok. see ya!! *hugs*



FEELING DOWN ONCE MORE

i know who i am
you dont have to tell me more
i know what i am doing
am sure
you dont even know much about me
please, stop these craps immediately
you gives me hell!

am directly saying this to you
you know how much it hurts me
it hurts me more than anyone could ever imagined
it looked plain
normal
simple
nothing is complicated
BUT
it seems that u tore my heart apart
u did!
much indeed
dont you see what you are doing huh?
and thanks for that straight face
i felt very annoyed!

we are friends right?
cant you just make it as friends?
FRIENDS!
totally friends
but
see what you have done!
you spoilt it
everything!
i didnt ask for that
again you did!
cant you see that?
treated me the way you shouldnt
you gave me hope
you gave me hope!
but now
it's gone
blown away far across the oceans

i wanted to tell you this
i might have a weird feelings on you
am sure you didnt notice that
how am i supposed to tell you
i dont even have my guts
im weak, too shy for everything
BUT
i should bare in mind
that forever
and ever
i wont get along
no longer in your arms
just in my dreams
wanted to have you in my heart
but this is absolutely absurd!

how could you
played two hearts at once
good actor i suppose
but not for me anymore mister
for how many times
i have been fooled by you
if you still love her
why cant you leave me alone
for God's sake!
the calls
the messages that you sent
what's that?
tell me?
am i a puppet to you?
when you are bored with her
am the one as a replacement?
how foolish i am!
you are using me
your true colours have shown me enough
more that i could expect

i thought
we as musicians
as trumpeters
know each other's feelings better
but i was wrong
you were 
you played me
with very bizarre genre of musics
you crushed me
you damaged me
you totally changed the whole scores!
im lost
im confused
couldnt find the end bar
lost inside the coda
am stupid afterall
please get rid of my life
calls no more
messages no more
please stop!
make it like four months back
i need strength 
please...go away
go together with her
i dont need both of you
enough is enough!

afterall
am still standing
and sitting the way it should be
i need you my best friends
am so thankful
feel very blessed
for having such and wonderful
understanding friends
in penang
in ukm
thanks for being there for me
for being my good listeners
i love you guys
friends will never be apart
yes i am
am getting better
after typing all this
im so relieved!

to you
you were longer in my heart
you were just my pasts
and forever
and you
always be my friends
thanks for everything we shared




to W: enuff said, im very frustrated with you..







CAR CRASH....

hurm...act I wanted to post this 1st cmpared to others. unfortunately I don't have guts & courage to tell this story publicly. it was too sudden & way too fast happened.. haih~~

happened on 18th nov 2009, around 2.20pm near to m01 desa siswa tekun, usm (if im not mistaken the name of that college), i had my 1st accident day. omg!! i can't express my feelings on that tyme..wanted to faint, cry, all at the same time. the worst: how should I tell my parents bout this, especially my dad?? DIE2!!! they'll eat me alive!! i was drove very carefully throughout the way. but somehow w/ a lil mistakes (my carelessness act) i crashed that naza suria car badly at the back of the car. pecah cermin wey....tergamam ak sat. sumpah nk pitam.slmt laki 2, kete yg ak mrh 2 xmrh2.die agk cool jgk. klu mrh2 mmg ak dh nanges on th spot dh.

act my planning was to meet w/ my bestie from matrix --> aida. so i wanted to meet her n gt some lunch..gossiping bla3...dh nk smpai klej die bley gk an jd..seyes sdey gle..i wish i could turn back time..but i can't already. aida did helped me alot..ALOT! at 1st we reported the case to the guard. then called my dad. seyes it was the SCARIEST moment ever! then later on we need to report to so-called wisma aman (as if it was in ukm la). after that, i went back home. aida sent me home. then my dad and i went to police station to make a report and walla...got the summon!!300 ppl.. =[

luckily all had been claimed by my dad's insurance for repairing thingy..fuhh..now both cars are at the workshop, and need to wait another 1 and a half week to finish. i hope so, hopefully it won't long. rse sgt brsalah..sgt menyusahkan ramai org..

my dad did captured some photos at particular area..serious shit i was really sad when i looked back those pics. nak upload pon tkot..trauma bile tgk blk...the effects on me: only bruises on my both knees, a bit at my right elbow and felt the pain at my right jaw. slmt xpth gigi..dagu kne kt stereng tyme tuh..

I've learned my lessons...while driving DON'T BE CARELESS no matter where u r..safety 1st..mata jgn melilau merata! REMEMBER...k friends?? to muslims, bc doa nek knderaan dlu byk2 kali.. take a deep breathe and stay focus till the end.

to abah: adek mintak maaf. xwat lg.. =]


TAYLOR ON TAYLOR??

WHAT?? u guys don't get it huh?? ok2..let me. act it refers to TAYLOR LAUTNER & TAYLOR SWIFT. r they in love?? *biting nails*.. erm..myb, I suppose. they seemed together lately, credit to paparazzi for doing their capturing pics thingy. here are some evidences.. =D

nice couple isn't it??


oopss! too big in size for a too hot pic.. ;)


i'm not sure where exactly this pic has been taken


Well, Taylor Lautner has used a Rolling Stone interview to praise his reported love interest Taylor Swift. He told the magazine the pair clicked whilst on the set of new film Valentine’s Day.

Taylor explained: “We got along great, we instantly clicked. And she's - she's an amazing girl. aside from being beautiful, she's extremely funny, charismatic and fun to be around, so we definitely get along. we're close.” since filming the stars have been spotted together on dates but have denied that they are more than friends.

Bout Taylor Swift, w/ her full name Taylor Alison Swift was born on 13th December 1989 is an American country pop singer, also referred to as a songwriter, guitarist and actress. actress?? erm..she's younger than me, way to much talents more than myself. and very2 cute!!!

Moving to Taylor Daniel Lautner, he was born on 11th February 1992, as an American actor and martial artist. gosh!!! 1992??!!! way too young for me..mcmla kapel ngan aku....LOL!!! he's too damn amazing & very damn dashing!!!! *drooling*..hehe. well, in twilight I do adore edward cullen but in reality, taylor lautner grabs my attention more!!! robert pattinson dh nmpk selekeh klu off the scene..xhensem dh..huhu

Watever it is, new moon is coming right away in theaters near you. so don't miss it guys!!!


p/s: let's hit the cinema. shall we?? =D



THE CALLS

calls...either telling a good news or in other way round. yesterday alone i've received 4 calls. that was good enuff since i'm in sem's break....haha. 

ok then. my 1st call came from my dear fren: men miza. b4 that i messaged her bout our fieldwork thingy. our superviser which is Prof. Dr. Mohd. Shafeea Leman did sent msgs to our wall on facebook. we need to find out our own hotel..which is pretty bad..dah xley stay kt awana porta malai lg ke??waaa!!!!!!!!!! erm, for this time our coming fieldwork will be a bit tougher, not bcos of panjating bukit but the processes of staying inside langkawi...pheeewhh!!!!!! and just realized, TUKUL XPNJM LG!!!! aduyai...luckily miza is still in kl area and will borrow hammer this afternoon..thx darl!! 

2nd call: from my dear rum8's fren --> mr. a. hahaha. misal2...nanti kte jmp blk sem siap kaw!!! =pp. i was surprised w/ his call. at least he concern bout catastrophic that happened to me last week. thx for the call. that's very kind of u.. =]]

3rd call: from my prof!!!! duh..dahla prof soh ktorg cntact die blk sbb num ktorg die dh xde.his blackberry kene air lg...huhu.is he going to scold?? ampun2... call plak mlm. so it must be something important right??..erm, well he told me that most of the hotels in langkawi are fully booked right now. WHAT???!!! abeh, nak dok tang mana???huhu...he asked me n miza to find any alternative ways. str8 away teringat zulfa...hehe. but i didnt ask her yet. bcos for prof himself die pon xde tmpt nak stay. and the worst part --> "klu dh xde tmpt kte kne cancel jela..."....kedebush!!! mak pengsan uolls.....nak mamps cancel?? tesis ak ciputt je kot contentnye..ape lg aku nk karang utk final sem nnt???? nooooooooooo!!!!!!! i'm gonna dead reaaaallllly soonnnn..........i am.....

4th call: i did wrote on my fb's status --> "waiting for u is like waiting for rain in drought season. useless & disappointing." abes my besties all asked me. am not trying to be as a jiwang person..xperlu kot...that' s so not meee.....huh!  dh geram, 2 days W didnt call me, w/o any reasons so i messaged W 1st. XREPLY!!! huh...abaikan..mmg dh bengang thp tenuk! 11:58 he called..angin ahmar mne nth dtg tbe2 tringt. so i picked up the phone w/o saying anything. totally silent. waiting for W to speak up 1st. xckp jgk. emm..malas den. ckp jela dlu. & as usual W's phone btul2 menguji kesabaran. very tingtong...mcm ckp kt oversea..blurrr n i heard W was mumbling, asking me for something but it was not clear at all. left another 5 songs more to be recorded -- he said. busy as usual. last2 he ended the call cos i couldnt hear the conversations anymore and continued w/ a few msgs. then stopped. he continued back his works. erm....

in the end --- i've received not-so-good-call from W afterall. am expecting something good news to be heard but it is just lasted for only a minute and a few seconds..wteva dude! malas nak layan. tgk cite jepun untitled yasuko to kenji lg baek. credit to amer sama for giving that story...thumbs up!!!!! teringt cte my boss my hero...gile super duper thumbs up!!!! gye sme r type wat muka2 senget...hahaha...ble la cte melayu nk wat cm2?? *thinking* ..knpem best! 

PEMBUKA KATA =D

Assalamualaikum.....

hye peepz..how's life going??harap2 sume ok.me??huhu..i'm getting better and much2 better.erm, nothing much to say..well, as a new blogger, the blog will looks like tingtong sket..hehe.

act i'm a bit bored.asal on9 je keje bkak fb,ym....haih.xdak benda len ka??haha.so i was wondering to make my own blog.at 1st as usual la akan borink sket.myb later on i'll try to post something interesting or more likely as my short diaries.

so, let's rocking baby!!! ;))